این مقاله اطلاعات جامعی به شما در مورد واردات خودرو ارائه میدهد.
عبدالله توکلی لاهیجانی مدیرکل دفتر صنایع خودروی وزارت صمت در نامهای به باقری مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات موضوع واردات خودرو و اسامی شرکتهای واردکننده مرحله نخست را اعلام کرد.
اسامی شرکتها به شرح زیر است.
۱. سایپا
۲. پارسخودرو
۳. سایپا- سیتروئن
۴. تجارت بینالمللی و پشتیبانی کرمان خودرو
۵. خودروسازی فردا
۶. مکث موتور
۷. آرین موتور پویا
در این لیست که شامل خودروسازان و مونتاژکاران است، واردات کنندگان پیشین حضور ندارند. البته گفته شده است که انحصار واردات محدود به این شرکتها نمیباشد و این شرکتها در مرحله نخست قرار دارند. هم چنین عرضهی خودرو ها در بورس کالا انجام میشود.
طبق اعلام رضا فاطمی امین وزیر صمت، از سهشنبه سوم آبان مرحله ثبت سفارش واردات خودرو آغاز شده و قرار است خودروهایی با قیمت متعادل وارد کشور شوند. همزمان روزنامه دولت (ایران) نیز در گزارشی عنوان کرده در نخستین گام، واردکنندگان مشخصات فنی خودرو و چگونگی همکاری با شرکتهای داخلی (در راستای تأمین شروط انتقال فناوری و ارائه خدمات پس از فروش) را ثبت و در ادامه دفتر صنایع خودرو وزارت صمت درخواستهای ارائهشده را مورد بررسی قرار خواهد داد. در نهایت اما سازمان ملی استاندارد ارزیابی خودروها را انجام میدهد و پس از اخذ مجوزهای لازم، تأمین ارز برای واردات صورت خواهد گرفت. روزنامه دولت همچنین عنوان کرده طبق پیشبینی مدیران وزارت صمت، در آبان امسال نخستین سری خودروهای خارجی وارد کشور خواهد شد.
واردات از کره و ژاپن
با مطرحشدن موضوع واردات خودروی اقتصادی، این پرسش برای افکار عمومی مطرح شده است که این خودروها شامل چه برندهایی هستند و قیمت آنها برای مصرفکننده چقدر خواهد بود. گمانهزنیهایی وجود داشت مبنی بر اینکه این خودروها عمدتاً چینی هستند، بااینحال اعلام شده است که محدودیتی برای واردات خودرو از کشورهای شرکتکننده در تحریم ایران مانند کره جنوبی و ژاپن وجود ندارد، بنابراین خودروهایی که قرار است وارد شوند، صرفاً چینی نیستند و محصولات کرهای و ژاپنی هم نیز شامل میشوند.
اما با وجود تبلیغات وزارت صمت بابت واردات خودروی اقتصادی، ظاهراً این خودروها فقط نام اقتصادی را یدک خواهند کشید؛ اما قیمتشان اقتصادی نخواهد بود. در این مورد، معاون حملونقل وزارت صمت با اینکه با نرخ فعلی دلار یک خودروی اقتصادی ۶ هزاردلاری با قیمت حدوداً ۲۰۰ میلیون تومان به دست مصرفکننده داخلی خواهد رسید، گفت: خودروهایی که با نام «اقتصادی» وارد کشور میشوند قیمت اقتصادی نخواهند داشت، زیرا قرار است در بورس عرضه شوند؛ به همین دلیل وزارت صمت برنامه توسعه و تولید خودروی اقتصادی را نیز در دستور کار قرار داده و پیگیری میکند. بناست تا پایان سال ۹۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور شود و برنامه تولید ۳۰۰ هزار دستگاه خودروی اقتصادی نیز در دستور کار خودروسازان است.
چانگان/دانگ فنگ
در این میان سایپا دومین خودروساز بزرگ کشور قصد دارد واردات 16 برند را به عهده گیرد؛ اما اسامی همه آنها را اعلام نکرده است. چانگان که سایپا پیشتر آن را مونتاژ میکرد یکی از این خودروها خواهد بود البته مدل جدید وارداتی پلاس خواهد بود که دارای موتور 1600 سیسی است. مدل دیگر این محصول UNI-T است که باتوجهبه موتور 1500 سیسی آن قدرت تولید 180 اسب بخار را دارد.
مدل چینی دیگری که سایپا واردات آن را در دستور کار دارد، دانگ فنگ است که عمدتاً قیمت محصولاتش کمتر از 20 هزار دلار است.
ساندرو/ نیسان سانی
یکی دیگر از واردکنندگان مورد تأیید برای واردات خودرو سایپا – سیتروئن است که قصد واردات c3 را دارد این خودرو دارای موتوری 1200 سیسی است که 108 اسب بخار قدرت تولید میکند.
پارسخودرو نیز در این میان سعی دارد به سراغ تولیدکننده برتر ژاپنی نیسان رفته و واردات محصولاتی مانند سانی و جوک را بر عهده گیرد. هم چنین از دیگر محصولات وارداتی میتوان به تولیدات رنو اشاره کرد که در سالهای گذشته مشتریان زیادی را در ایران داشته است.
بر اساس بخشنامه وزارت صمت واردات خودروهایی کمتر از 20 هزار دلار به کشور آزاد است و این مسئله میتسوبیشی میراژ، هیوندایی i10 و 20 را نیز در بر میگیرد.
فراتر از بازارهای آسیا این امکان برای واردکنندگان خودرو نیز وجود دارد که بتوانند از فولکسواگن در این محدودهی قیمتی واردات را انجام دهند.