پس از توافق اوپک پلاس برای کاهش عرضه نفت، قیمت کامودیتی ها در سه ماهه چهارم بیشترین افزایش هفتگی از ماه مارس را به ثبت رساندند. هفته پیش رو سیگنال های زیادی در مورد چشم انداز ادامه سال 2022 و سال 2023 به همراه خواهد داشت. در بخش انرژی، نکات برجسته شامل چشم انداز آژانس بین المللی انرژی و سازمان کشورهای صادرکننده نفت است، زیرا سرمایه گذاران چشم انداز تقاضا، بحران انرژی اروپا و تأثیر تحریم ها بر جریان روسیه را ارزیابی می کنند. علاوه بر این، گزارشی از نشست فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره که در ماه سپتامبر برگزار شده بود، قرار است چهارشنبه منتشر شده و داده های تورم ایالات متحده نیز در روز پنجشنبه منتشر خواهد شد و بحث در مورد نرخ های بهره را شکل خواهد داد که ممکن است قیمت طلا را تغییر دهد. در اینجا برخی از موارد اصلی برای پیگیری سرمایه گذاران در هفته آینده ذکر شده است. بازگشت چین به رقابت پس از وقفه ی یک هفته ای و داده های کلیدی از آسیا در مورد پرمصرف ترین روغن پخت و پز در جهان.
بازار نفت در حال حاضر چنان در بلاتکلیفی قرار دارد که وزیر انرژی عربستان سعودی که ریاست کاهش عرضه اوپک پلاس را برعهده داشت و باعث افزایش قیمت ها شد نیز این هفته گفت هرگز چنین وضعیتی را تجربه نکرده است. به این ترتیب، معامله گران هفته آینده به دنبال گزارش های ماهانه تأثیرگذار آژانس بین المللی انرژی و سازمان کشورهای صادرکننده نفت که حاوی سرنخ های بسیار مهمی در مورد شکل گیری آینده هستند، خواهند بود. تحلیل آژانس بینالمللی انرژی روز پنجشنبه منتشر میشود.
شکل1. افزایش قیمت نفت پس از توافق اوپک پلاس مبنی بر کاهش عرضه
بزرگترین نگرانی در سمت تقاضا، چشم انداز رشد جهانی است، زیرا بانک های مرکزی سیاست های سخت گیرانه ای را اعمال می کنند که به مصرف انرژی آسیب می رساند. در سمت عرضه، بازار به دنبال هر گونه ارقامی است که نشان دهد با اجرایی شدن تحریمهای اتحادیه اروپا بر جریانها در دسامبر، چقدر ضربه به عرضه روسیه میتواند وارد کند. پس از اوپک پلاس، گروه گلدمن ساکس و مورگان استنلی هر دو چشم انداز صعودی را در پایان سال ترسیم کردند که نشان می دهد قیمت ها ممکن است 100 دلار در هر بشکه را دوباره به دست آورند.
در سمت دیگر در حالی که نگرانی ها در حول خروج صادرات از مزارع اوکراین و رکود جهانی که تقاضای غلات را کاهش می دهد، می چرخد، وزارت کشاورزی ایالات متحده آخرین تخمین محصول خود را روز چهارشنبه منتشر کرد. این آژانس در پایان سپتامبر با گزارش هایی مبنی بر ذخایر گندم و ذرت کمتر از حد انتظار ایالات متحده، همراه با ذخایر بیش از پیش بینی شده دانه سویا ، بازارها را شگفت زده کرد.
شکل2. افزایش قیمتهای غلات در بازار های آتی در پی دشواری در عرضه گندم
این یافته ها در گزارش اکتبر موسوم به WASDE جمع می شوند. در حالی که خشکسالی، تولید ذرت ایالات متحده را تحت فشار قرار داده است، هنوز دقیقاً مشخص نیست که به چه میزان است. خشکی که سطح آب رودخانه میسیسیپی را کاهش میدهد، نرخ کرایههای باری را بالا میبرد و ذرت آمریکایی را گرانتر میکند. محصول پرهزینه و عرضه محدود می تواند USDA را وادار کند تا پیش بینیهای صادرات ایالات متحده را کاهش دهد. تحلیلگران به طور متوسط انتظار دارند USDA برآورد خود را برای بازده ذرت ایالات متحده کاهش دهد. هر گونه کاهش در عملکرد یا اندازه محصول باعث نوسانات می شود زیرا ذخایر هنوز محدود هستند.در بحرانی که یادآور مشکلات اوایل سال جاری رودخانه قدرتمند راین اروپا است، تجارت آب در امتداد رودخانه می سی سی پی به دلیل خشکسالی دچار مشکل شده است. آبراه حیاتی ایالات متحده کامودیتی های کلیدی را بین قلب آمریکا و سواحل شمال خلیج مکزیک حمل میکند و سطح آب در برخی نقاط آنقدر پایین است که کشتیهای باری گیر میکنند و باعث میشود ترافیک کشتیها افزایش یابد و وضعیت ممکن است در هفته آینده بدتر شود.
افزایش هزینه روغنهای پخت و پز که باعث شد تورم جهانی مواد غذایی در ماه مارس رکود بی سابقهای را ثبت کند، اکنون، بالاخره، تسکین گرفته است. محصول کلزا در کانادا دوباره رشد کرده است و انتظار میرود محصول سویا که اکنون در برزیل، بزرگترین تولیدکننده آن، کاشته میشود، به بالاترین سطح خود برسد. تخمینهای صنعت نشان میدهد که در هفته آینده، معاملهگران به آسیا نگاه میکنند، زیرا ذخایر روغن پالم در تولیدکننده شماره 2 آن یعنی مالزی به بالاترین میزان در سه سال اخیر رسیده است. ارقام روز سه شنبه منتشر میشود.
در حالی که سرمایه گذاران برای کنگره مهم حزب کمونیست آماده می شوند، بازارهای قدرتمند کامودیتی چین روز دوشنبه پس از یک وقفه یک هفته ای بازگشایی شدند. پیش از این رویداد، که قرار است در 16 اکتبر آغاز شود، چند نکته در مورد وضعیت بزرگترین اقتصاد آسیا و اهمیت آن بر تقاضای مواد خام ارائه خواهد شد. در روز سهشنبه، صندوق بینالمللی پول چشمانداز اقتصاد جهانی خود را منتشر میکند، که ممکن است کاهش رشد کشور چین، هزینههای ناشی از سیاست کووید-صفر پکن، مشکلات بازار دارایی و احتمالاً گزینههای محرک را نشان دهد. در حالی که بانکها مشغول بررسی پیشبینیهای تولید ناخالص داخلی خود بودهاند، نخستوزیر لی کچیانگ اخیراً گفت که اقتصاد چین در سه ماهه سوم به ثبات رسیده است و سه ماه پایانی سال دورهای کلیدی برای بهبود این کشور خواهد بود. اطلاعات بیشتر در روز جمعه با اولین دسته از داده های تجاری برای ماه سپتامبر، از جمله ارقام مربوط به جریان همه چیز از سنگ آهن گرفته تا دانه سویا، ارائه خواهد شد.