معاملات آتی چیست؟

در این مقاله شما را با مفهوم معاملات آتی و ویژگی‌های آن آشنا خواهیم کرد:

قرارداد آتی، قراردادی است که بر اساس آن فروشنده متعهد می‌شود در سررسید معین، مقدار معینی از کالای مشخص را به قیمت مشخص بفروشد و در مقابل، طرف دیگر قرارداد متعهد می‌شود همان کالا با همان مشخصات را در سررسید معین بخرد و برای اینکه هر دو طرف به تعهدات خود عمل نمایند باید مبلغی را به‌عنوان وجه تضمین اولیه نزد اتاق پایاپای بگذارند که متناسب با تغییرات قیمت آتی این وجه تضمین اولیه تعدیل می‌شود. نکته مهم این است که قراردادهای آتی دوطرفه است و می‌توانیم بدون در اختیار داشتن کالا، آن را با مشخصات معین  بفروشیم و در آینده (پس از چند ماه) آن را با قیمتی که اکنون توافق کردیم تحویل دهیم و پول آن را دریافت کنیم. این نوع معامله برای افرادی مثل کشاورزان و تولیدکنندگانی که قصد دارند ریسک خود را کم کنند بسیار مفید است. کشاورزی که می‌خواهد مطمئن شود در فصل برداشت محصول از نوسان قیمت در امان است و کارخانه‌ای که می‌خواهد برای برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی، مقدار و قیمت خریدهای آینده خود را مشخص کند، می‌توانند از قرارداد آتی آن کالا برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند.

تاریخ سررسید قراردادهای آتی بر روی یک کالا به‌صورت استاندارد و مشخص توسط بورس تعیین می‌شود و فقط برای سررسیدهای معینی که تعیین شده، امکان انجام معاملات آتی وجود دارد. هر سررسید با یک نماد مشخص در تابلو معاملات نمایش داده می‌شود. هر نماد معاملاتی متشکل از نام کالا، ماه و سال قرارداد است در معاملات آتی می‌توان از ابزار اهرم استفاده کرد. اهرم به شکل ضریبی عمل می‌کند که می‌تواند سود و زیان شما را در هر معامله چندین برابر کند. در حال حاضر در بورس کالای ایران محصولات کشاورزی زعفران و زیره به‌صورت قراردادهای آتی مورد معامله قرار می‌گیرند. اندازه هر قرارداد آتی زعفران 100 گرم و زیره 100 کیلوگرم  است.

جهت مشاوره اقتصادی و سرمایه‌گذاری، تشکیل سبد سرمایه‌گذاری پرسود و همچنین آموزش نحوه درست ورود و سرمایه‌گذاری مطمئن در بازارهای مالی با ما از طریق سایت  https://moshaverr.com   و یا شماره‌تلفن: 88721921-021 در تماس باشید.

در این باره بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری:

برچسب های نوشته

مقالات اخیر

نوسانات طلا

راهنمای معاملات در نوسانات طلا

اولین سؤال طبیعی که برای جامعه تجاری مطرح می‌شود این است که مبانی اقتصادی قانع‌کننده پشت معامله در نوسانات کالا چیست؟ نوسانات با نوسانات قیمتی

درخواست تماس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورکشاپ تخصصی

آموزش سواد مالی مدیران