تحلیل تکنیکال چیست؟

علم تحلیل تکنیکال روشی تحلیلی برای پیش‌بینی جهت قیمت‌ها از طریق مطالعه داده‌های تاریخی مربوط به قیمت وحجم معاملات درگذشته با بررسی نمودار قیمتی است. در این مقاله این موضوع را بررسی می‌کنیم که تحلیل تکنیکال چیست و چه کاربردهایی دارد:

دو روش اصلی برای تجزیه‌وتحلیل اوراق بهادار و تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. این دو روش شامل تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال است. تحلیل بنیادی شامل تجزیه‌وتحلیل صورت‌های مالی یک شرکت برای تعیین ارزش منصفانه کسب‌و‌کار است. تحلیل تکنیکال نیز فرض می‌کند که قیمت اوراق بهادار از قبل منعکس‌کننده تمام اطلاعات در دسترس عموم است و در عوض بر تحلیل آماری تغییرات قیمت تمرکز می‌کند.

تحلیل تکنیکال تلاش می‌کند تا با جست‌وجوی الگوها و روندها به‌جای تحلیل ویژگی‌های اساسی یک دارایی، احساسات بازار را در روند قیمت درک کند.

تحلیل تکنیکال بر نمودارهای تاریخی قیمت دارایی‌ها متمرکز است. تحلیل تکنیکال با مطالعه عملکرد بازار و استفاده از نمودارهای قیمتی، به‌منظور تشخیص روند بازار یا قیمت در آینده است. به بیانی دیگر تحلیل تکنیکال، پیش‌بینی رفتار آینده قیمت‌ یک دارایی‌ بر اساس رفتار گذشته آن دارایی است. معامله‌گران تکنیکال بر این باور هستند که عملکرد قیمت فعلی یا گذشته دارایی‌ها در بازار، قابل‌اطمینان‌ترین شاخص عملکرد قیمت در آینده است. به بیان دیگر تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند که عملکرد تاریخی سهام و بازارها، نشانه‌هایی از عملکرد آتی است.

بیشتر تحلیل‌های تکنیکال بر روی تعیین تداوم روند یا معکوس شدن آن متمرکز است. اغلب تحلیل‌گران تکنیکال از ترکیبی از ابزارها برای تشخیص نقاط ورود و خروج احتمالی در معاملات استفاده می‌کنند.

تحلیل تکنیکال شامل سه فرض کلی است:

  • بازار به‌صورت کارا عمل می‌کند.
  • حرکت قیمت در روندها
  • تکرار تاریخ

در ادامه این فرض‌ها شرح داده می‌شوند:

بازار به‌صورت کارا عمل می‌کند:

تحلیل‌گران تکنیکال بر این باور هستند تنها چیزی که اهمیت دارد تجزیه‌وتحلیل حرکت قیمت است که این حرکت، محصول عرضه و تقاضا در بازار است. به عبارتی دیگر، تحرک قیمت توسط عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.

حرکت قیمت در روندها:

تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند احتمال ادامه روند گذشته قیمت سهام، بیشتر از حرکت نامنظم آن است. بیشتر استراتژی‌های معاملاتی تحلیل تکنیکال بر این فرض استوار است.

تاریخ تکرار می‌شود:

تحلیل‌گران تکنیکال معتقدند که تاریخ تمایل به تکرار دارد. ماهیت تکراری حرکات قیمت، اغلب به روان‌شناسی بازار نسبت داده می‌شود که بر اساس احساساتی مانند ترس یا هیجان است. تحلیل تکنیکال از الگوهای نموداری برای تجزیه‌وتحلیل احساسات و حرکات بعدی بازار برای درک روندها استفاده می‌کند.

جهت مشاوره اقتصادی و سرمایه‌گذاری، تشکیل سبد سرمایه‌گذاری پرسود و همچنین آموزش نحوه درست ورود و سرمایه‌گذاری مطمئن در بازارهای مالی با ما از طریق سایت  https://moshaverr.com   و یا شماره‌تلفن: 88721921-021 در تماس باشید.

در این باره بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری:

برچسب های نوشته

مقالات اخیر

نوسانات طلا

راهنمای معاملات در نوسانات طلا

اولین سؤال طبیعی که برای جامعه تجاری مطرح می‌شود این است که مبانی اقتصادی قانع‌کننده پشت معامله در نوسانات کالا چیست؟ نوسانات با نوسانات قیمتی

درخواست تماس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورکشاپ تخصصی

آموزش سواد مالی مدیران