همان طور که در ماه های اخیر مشاهده شده متغیرهای اقتصادی کشورهای توسعه یافته به خصوص آمریکا، می تواند جهت تصمیم گیری سرمایه گذران را هدایت کنند. دلیل این امر را می توان به میزان بالای مبادله دلار در اقتصاد جهانی ارتباط داد و طبیعتا متغیرهای اقتصادی کشور مبدأ دلار یعنی آمریکا می تواند بر روند اقتصادی در کشورهای دیگر تأثیر بگذارد البته این تأثیر می تواند قوی یا خیلی ناچیز باشد و کشورهای دیگر در مقابل این تأثیرات دست بسته نبوده و هر کدام به شیوه مناسب از اثرات منفی این تأثیرات می توانند در امان باشند. از سوی دیگر بزرگترین وارد کننده نفت جهان یعنی چین هم در روند قیمتی نفت می تواند نقش داشته باشد به طوری که در روز جمعه هفته گذشته با کاهش محسوس محدودیت های کووید-19 در چین بازار نفت روند افزایشی به خود گرفت. قاره اروپا نیز به دلیل حجم بالای کشورهای توسعه یافته در دل خود می تواند بر روند اقتصادی جهان تأثیر داشته باشد. در هفته ی پیش رو مجموعهای از دادههای ایالات متحده، از جمله گزارش خردهفروشی، در روز چهارشنبه منتشر خواهد شد و سرمایه گذاران بینش بیشتری در مورد اینکه آیا افزایش نرخهای تهاجمی فدرال رزرو باعث خنک شدن اقتصاد میشود یا خیر، به دست خواهند آورد. دولت بریتانیا بالاخره برنامه بودجه جدید خود را اعلام میکند و سرمایهگذاران پس از شروع رکود بازار توسط بودجه کوچک سپتامبر، توجه زیادی به آن خواهند داشت. در همین حال، پس از آنکه پکن در روز جمعه برخی از محدودیتهای شدید کووید صفر خود را کاهش داد و امیدها برای افزایش فعالیتهای اقتصادی را تقویت کرد، دادههای اقتصادی چین، خارج از چین در کانون توجه قرار خواهند گرفت. در ادامه مواردی که باید در طول این هفته از نزدیک بررسی شوند مرور خواهد شد:
داده های چین
چین قرار است روز سهشنبه دادههای مربوط به خردهفروشی، تولید صنعتی، سرمایهگذاری و اشتغال را در ماه اکتبر منتشر کند و اقتصاددانها انتظار دارند که این ارقام منعکسکننده تاثیر مداوم سیاست دولت در برابر کووید صفر باشد. دادههای اخیر نشان میدهد که صادرات و واردات بهطور غیرمنتظرهای کاهش یافته، تورم کند شده، وامدهی جدید بانکی کاهش یافته و فروش املاک در حال کاهش است. پکن روز جمعه اعلام کرد که برخی از محدودیتهای مربوط به کووید را کاهش میدهد، از جمله کاهش دو روزه قرنطینه برای تماس نزدیک افراد آلوده و مسافران ورودی. این کاهش محدودیت ها علیرغم افزایش موارد ابتلا که در سرزمین اصلی به بالاترین حد خود در 6 ماه گذشته رسیده و برخی شهرهای بزرگ تحت قرنطینه جدید هستند، رخ می دهد. لی کچیانگ، نخستوزیر چین روز شنبه وعده داد که با تدابیر سیاسی به حمایت از دومین اقتصاد بزرگ جهان ادامه دهد.
داده های ایالات متحده آمریکا
هفته گذشته دادههای ضعیفتر تورم ایالات متحده این انتظار را افزایش داد که فدرال رزرو شدت افزایش نرخ بهره در دسامبر را پس از چهار افزایش متوالی ، کاهش دهد. داده های خردهفروشی در ماه اکتبر که چهارشنبه این هفته منتشر می شود باید بینشی در مورد نحوه عملکرد مصرفکنندگان در آستانه فصل خرید در تعطیلات در میان تورم بالا ارائه دهد. اقتصاددانان افزایش 0.8 درصدی را انتظار دارند. داده های قوی تر از حد انتظار می تواند به عنوان نشانه ای تلقی شود که فدرال رزرو هنوز کار بیشتری برای کند کردن اقتصاد دارد. ایالات متحده همچنین قرار است داده های ماه اکتبر را در مورد تورم قیمت تولید کننده، تولید صنعتی، مسکن و فروش خانه های موجود منتشر کند. دادههای مسکن احتمالاً تأثیر مداوم افزایش سریع نرخهای بهره را در سال جاری منعکس خواهد کرد.
داده های بریتانیا
جرمی هانت، صدراعظم بریتانیا قرار است برنامه مالی جدید دولت را در روز پنجشنبه اعلام کند و بازارها پس از اینکه بودجه کوچک ماه سپتامبر از سوی کواسی کوارتنگ، باعث سقوط پوند استرلینگ شد و بانک انگلیس را مجبور به مداخله برای جلوگیری از شکست در بازار اوراق قرضه کرد، به دقت زیر نظر خواهند داشت.اقتصاد بریتانیا با رکودی طولانی مدت مواجه است زیرا بحران هزینه های زندگی مصرف کنندگان را تحت فشار قرار داده است. هانت نشان داده است که حدود 60 میلیارد پوند افزایش مالیات و کاهش هزینه ها برای مقابله با شکاف در امور مالی عمومی در راه است. بریتانیا همچنین قرار است در روزهای آینده آخرین اطلاعات مربوط به تورم، اشتغال و خرده فروشی را منتشر کند. تورم در سپتامبر به 10.1 درصد رسید و انتظار میرود که دادههای روز چهارشنبه به 10.6 درصد در اکتبر را نشان دهد. احتمالاً با توجه به اینکه قیمتهای انرژی در حال حاضر توسط دولت تا آوریل ثابت شده، قیمت ها به اوج خود برسند.