کوانتوم اسکیپ: اسب تروای فولکس‌واگن و بنیاد سرمایه¬گذاری قطر برای حکمرانی بر صنعت خودرو

در نیمه نخست سال 2020 میلادی شرکت جذب سرمایه­ گذاری کنزیگتون[1] با انجام  یک سرمایه­ گذاری یک میلیارد  دلاری  در  استارت­آپ کوانتوم اسکیپ فرایند ورود این شرکت  فناوری  نوظهور را  در  بازار  بورس نیویورک آغاز کرد. برآوردها حکایت  از آن  دارد که ارزش کوانتوم اسکیپ از آن  سال به بیش از 3.3 میلیارد دلار افزایش‌یافته است.

پیش از ورود رسمی کنیزیگتون به سرمایه­ گذاری در این  شرکت بیل­گیتس سرمایه­ دار و بنیان­ گذار شرکت مایکروسافت باهدف حفاظت  از محیط‌زیست  به  پشتیبانی  مالی از این  استارت­آپ نوظهور پرداخته بود و  سپس شرکت  فولکس‌واگن در  دو مرحله  با  تزریق  300 میلیون  دلار  پول  نقد  به  کوانتوم اسکیپ سرمایه لازم  برای تحقیق و توسعه تولید باتری­های  لیتیوم جامد را برای این  استارت‌آپ فراهم  کرده بود.

کوانتوم اسکیپ در سال 2010 میلادی با  مشارکت جاگدیپ سینگ[2]، تیم  هلم[3] و یک استاد  دانشگاه  استنفورد به نام فریتز پرینز[4] فعالیت خود را با  تمرکز بر روی توسعه  نسل جدیدی از باتری­های قابل  شارژ لیتیومی برای استفاده  در خودروهای الکتریکی آغاز کرد. دفتر مرکزی این  شرکت در سن  خوزه ایالت کالیفرنیا واقع شده  است و در حال  حاضر 400 نفر را  در  استخدام خود دارد  که اکثریت آنها در  تیم­ های تحقیق  و توسعه کوانتوم  اسکیپ فعال  هستند. این  استارت­آپ نوظهور که بیش  از 12 سال است به تحقیق و توسعه باتری­های لیتیوم جامد مشغول است امیدوار است که در آینده نزدیک فناوری باتری لیتیوم جامد را به‌قدری  توسعه داده و هزینه تولید آن  را کاهش بدهد که بتوان از آنها در قوای محرکه خودروهای  الکتریکی استفاده  کرد. طبق طرحی که از سوی کوانتوم اسکیپ در این زمینه ارائه شده است خودروهای الکتریکی که از باتری­ های لیتیوم جامد کوانتوم اسکیپ استفاده کنند  مزیت آن  را خواهند داشت که با هر بار شارژ یک  مسافت 650 کیلومتری را بپیمایند. فناوری شارژ باتری­ های لیتیوم جامد کوانتوم اسکیپ قرار است صاحبان خودروهای  الکتریکی را قادر سازد تا باتری­های خودروی خود را تنها در 15 دقیقه به‌صورت کامل شارژ کنند. این برد عملیاتی در  کنار کاهش زمان  شارژ به معنای برتری موتورهای الکتریکی خواهد بود که از فناوری باتری­ های جامد در خود  استفاده می­ کنند. همین مسئله و چشم­ اندازهای روشنی که در پیش روی  این فناوری جدید خودرویی قرار دارد  شرکت فولکس‌واگن را در سال 2018 مجاب نمود که با سرمایه­ گذاری در  این  شرکت فرایند تحقیق و توسعه کوانتوم اسکیپ را تسریع نمود تا به‌این‌ترتیب بتواند در آینده نزدیک با عملیاتی  نمودن این طرح از این فناوری در برنامه تولید خودروهای الکتریکی خود استفاده  کند.

اهمیت شرکت کوانتوم اسکیپ برای خودروسازی فولکس‌واگن آلمان  در  آن است که این  شرکت قصد دارد تا سال 2030 میلادی به بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی جهان تبدیل شود و بیش از 30 محصول الکتریکی خود را تا این سال در بازارهای مختلف جهانی به دست مصرف‌کنندگان برساند. به‌این‌ترتیب فناوری شرکت کوانتوم اسکیپ فولکس‌واگن را قادر خواهد ساخت که شرکت تسلای آمریکا و بی وای دی چین را که در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی جهان هستند را پشت سر بگذارد و هم‌زمان بر رقبای بالقوه­ای نظیر تویوتا، جنرال موتورز و فورد که برنامه ­های بلندمدت خود برای الکتریکی سازی محصولات خود را آغاز کرده­اند برتری پیدا کند.

چشم­ انداز روشنی که از سوی مدیران کوانتوم اسکیپ و شرکت جذب سرمایه­ گذاری کنزیگتون ارائه شده است و تحلیل­ هایی که از سوی استراتژیست­ های بازار خودروی جهان صورت‌گرفته است نشان‌دهنده آن است که به‌احتمال زیاد در آینده نزدیک فناوری باتری­ های لیتیوم جامد مزیت بسیار بالاتری را نسبت به باتری­های لیتیوم – یونی از خود نشان خواهند داد و همین مسئله این فناوری را به یک بخش مهم از صنعت در حال ظهور خودروهای الکتریکی جهان تبدیل خواهد کرد و سرمایه­ گذاری در آن را به یک عملیات  مالی پرسود تبدیل می­کند. همین موضوع در نهایت باعث شده است که بنیاد سرمایه­ گذاری قطر[5] که باهدف سرمایه­ گذاری بلندمدت در فعالیت­ های اقتصادی آینده­نگرانه جهان تأسیس شده است به‌عنوان یکی از شرکای عمده اقتصادی کوانتوم اسکیپ وارد بازی شود و با سرمایه­ گذاری در این استارت­آپ امیدوار باشد که در آینده سهم قابل‌توجهی از سود حاصل از فروش باتری­های لیتیوم جامد را به خود اختصاص دهد.

علاوه بر شرکت فولکس‌واگن شرکت فورد نیز علاقه خود را به استفاده  از این فناوری نوظهور در تولید باتری­ های خودروهای الکتریکی به نمایش  گذاشته است و همین امر نشانگر آن  است که در  صورت موفقیت نهایی آزمایش­ های شرکت کوانتوم  اسکیپ و تأیید محصول نهایی توسط  شرکت فولکس‌واگن، محصولات این شرکت خواهند توانست  که  حداقل 20 درصد از کل بازار باتری­ های خودروهای الکتریکی را به خود  اختصاص دهند. علاوه  بر این، به سبب آنکه شرکت جذب سرمایه­ گذاری کنزیگتون استارت‌آپ دیگری به نام  نیکولا را نیز در زیر چتر حمایت مالی خود قرار  داده است امکان آن  وجود دارد  که با توسعه همکاری میان نیکولا و کوانتوم  اسکیپ این استارت­آپ نوظهور بداند دامنه فعالیت­ های تولیدی  خود را به تولید باتری ­های لیتیوم جامد برای شرکت­ های تولیدکننده خودروهای  تجاری گسترش دهد.

آنچه که روشن  است این  است  که در  حال حاضر آینده به نسبت روشنی در پیش روی کوانتوم  اسکیپ و فناوری ابداعی آن وجود  دارد  و شرکت خودروسازی  فولکس‌واگن فرصت ویژه ­ای را به دست آورده است تا با استفاده از باتری ­های لیتیوم جامد کوانتوم اسکیپ یک  انقلاب عظیم در تولید خودروهای الکتریکی با سرعت شارژ باتری بالا، پیمایش  طولانی و آلودگی زیست‌محیطی نزدیک به کربن صفر به راه بیندازد. به همین  ترتیب، بنیاد سرمایه­ گذاری  قطر نیز فرصت آن  را خواهد یافت تا از  منافع بلندمدت سرمایه­ گذاری در حوزه ­های  فناوری­ های  نوظهور دوستدار  محیط‌زیست منتفع شود و یک منبع درآمد جدید و احتمالاً پایدار را برای اقتصاد کشور  قطر فراهم  کند.

[1] Kensington Capital Acquisition Corp

[2] Jagdeep Singh

[3] Tim Holme

[4] Fritz Prinz

[5] Qatar Investment Authority

در این باره بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری:

برچسب های نوشته

مقالات اخیر

نوآوری و خلاقیت در کسب و کار

نوآوری و خلاقیت در کسب‌وکار

نوآوری و خلاقیت در کسب‌وکار به طور مستقیم به توسعه و رشد شرکت‌ها کمک می‌کند. درعین‌حال، سازگاری با برند شخصی نیز اهمیت بسیاری دارد. زیرا

سواد مالی

سواد مالی چیست؟

سوادمالی، به‌طورکلی توانایی درک و استفاده درست از مهارت‌های مالی مختلف مثل مدیریت مالی شخصی، بودجه‌بندی و سرمایه‌گذاری است. داشتن سواد مالی به معنای دانستن

وام ودیعه مسکن

وام ودیعه مسکن چیست؟

با بالا رفتن نجومی قیمت خانه در تهران و شهرستان‌ها، مردمی که زمانی برای خرید خانه به سراغ گرفتن وام مسکن می‌رفتند، چند سالی است

درخواست تماس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *