طی هفته گذشته قیمت نفت به رخدادهای مختلف واکنش نوسانی نشان داد ولی در کل قیمت نفت نسبت به هفته گذشته کاهش یافت. با انتشار اخبار مبنی بر اینکه بزرگترین کشور واردکننده نفت جهان یعنی چین دوباره در وضعیت بحرانی به دلیل همهگیری دو ساله کرونا قرار گرفته است قیمتهای نفت این هفته دوباره کاهش یافت خبری که در بیشتر کشورها دیگر به ندرت خبرساز میشود. قیمت نفت برنت هفته را با 95.10 دلار بست و با وجود اینکه روز پنج شنبه و جمعه افزایش روزانه 0.86 و 2.64 درصدی را تجربه کرده بود ولی نتوانست جلوی کاهش 3.16 درصدی هفتگی را بگیرد.
شکل1. قیمت هفتگی نفت برنت بعد از سه هفته افزایش کاهش یافت
بازگشت مجدد در روز جمعه برای جلوگیری از کاهش هفتگی شاخص نفت خام آمریکا نیز کافی نبود. پس از دو هفته افزایش هفتگی متوالی حدود 3.7 درصد و 4.7 درصدی، نفت خام وست تگزاس در هفته جاری 3.81 درصد کاهش یافت در قیمت 88.91 دلار معامله شد.
شکل2. قیمت هفتگی نفت وست تگزاس ایالات متحده آمریکا
به نظر میرسد افزایش روز جمعه به دلیل کاهش دوره قرنطینه برای مسافران در چین، همراه با لغو محدودیت عمده در پروازهای بینالمللی بوده است. دولت چین در تلاش است که جو حاکم بر کشور به دلیل قرنطینه طولانی را آرام تر کند. اگر ترس از کووید در چین را کنار بگذاریم، قیمت نفت نیز در هفته به دلیل افزایش بیش از حد ذخایر نفت خام ایالات متحده کاهش یافت که در طول هفته منتهی به 4 نوامبر، تقریباً 4.0 میلیون بشکه افزایش یافت یعنی سه برابر بیشتر از پیش بینی ها.
نفت، طلا و بسیاری از کامودیتی های دیگر از روز پنجشنبه پس از آن که دادهها نشان داد شاخص قیمت مصرفکننده ایالات متحده در ماه اکتبر پایینترین رشد سالانه خود را در 9 ماه گذشته ثبت کرده، افزایش یافتند. کاهش سرعت تورم انتظارات مبنی بر اینکه فدرال رزرو در ماه آینده به افزایش کمتر نرخ بهره متوسل خواهد شد را به شدت افزایش داده است. البته وارن پترسون، رئیس استراتژی کامودیتی در ING Groep NV در سنگاپور می گوید جهش قیمت نفت با توجه به اینکه چین احتمالاً سیاست Covid Zero یا کووید صفر خود را ادامه خواهد داد، این واکنش بیش از حد به نظر می رسد.