رکود اقتصادی به ضعیف شدن وضعیت اقتصادی یک کشور گفته میشود که در آن تقاضای داخلی بیشتر از عرضه است اما بنا به دلایل زیادی نیروی تولید کاهش پیدا میکند. این کاهش تولید به دنبال خود گرانی، بیکاری و سقوط شرکتها در بازارهای سرمایه را به همراه دارد. در این مقاله شما را با مفهوم رکود بیشتر آشنا خواهیم کرد:
رکود یک اصطلاح در اقتصاد کلان است که به کاهش قابلتوجه فعالیت اقتصادی عمومی در یک منطقه تعیین شده اشاره دارد. رکود هنگامی رخ میدهد که اختلالی منفی در تعادل بین عرضه و تقاضا پدید میآید. در واقع، بین میزان کالایی که مردم میخواهند بخرند، میزان کالا و خدماتی که تولیدکنندگان میتوانند ارائه کنند و قیمت کالاها و خدمات فروخته شده، عدم توازن پدید میآید و در نتیجه، رشد اقتصاد کاهش پیدا می کند.
رکود به شرایطی گفته میشود که در آن فعالیتهای اقتصادی جامعه برای مدتزمان بیشتر از چند ماه با افت زیادی روبرو شوند. رکود بر بخشهای مختلفی تأثیر میگذارد: تولیدات صنعتی، اشتغالزایی، ساختمانسازی و بورس.
اولین نشانه رکود اقتصادی اختلال در میان عرضه و تقاضا است. میزان خدمات و کالای ارائه شده و از طرف دیگر تقاضای مصرف کنندگان یکسان نیست و کم بودن قدرت تولید به کاهش رشد اقتصادی منتهی میشود. این اتفاق میتواند قیمت کالاها و هر گونه خدمات را بالا ببرد و توازن را به هم بریزد. اما گاهی هم پیش میآید که این کسادیها طولانی میشوند و با عبور از حد معمول موجب رکود اقتصادی سنگینی میشوند که عواقب گستردهای دارند. در شرایط رکودی، سرمایه گذاران به خاطر ترسی که دچار شدهاند برای سرمایه گذاری و مصرف ذخایر خود در تولید و حرکت چرخه اقتصاد دچار تردید میشوند و از سرعت سرمایه گذاری خود کم میکنند. به این ترتیب اگر هم قرار باشد درصد کمی از رکود اتفاق بیافتد، بی شک با وجود چنین ترسی اوضاع خراب میشود و رکود سرعت میگیرد.
رکود اقتصادی میتواند بینهایت دلیل اقتصادی و حتی ریشههای اجتماعی یا سیاسی داشته باشد. از جمله:
- عوامل ناشی از متغیرهای اقتصادی جهانی
- عدم توازن در عرضه و تقاضا
- کاهش میزان عرضه و تقاضا در اثر سیاستهای پولی انقباضی
- نوسانهای نرخ بهره و تورم
- دریافت وام در دوران رونق اقتصادی
- احساس و هیجان
جهت مشاوره اقتصادی و سرمایهگذاری، تشکیل سبد سرمایه گذاری پرسود و همچنین آموزش نحوه درست ورود و سرمایهگذاری مطمئن در بازارهای مالی با ما از طریق سایت https://moshaverr.com و یا شماره تلفن: 88721921-021 در تماس باشید.