این روزها موضوعی که همه به دنبال آن هستند اصول سرمایهگذاری و ثروتآفرینی است. تمام این تلاشها با یک هدف انجام میشود و آن هم چیزی نیست جز رسیدن به سود و پول بیشتر. بهعبارتدیگر همه به دنبال ثروتآفرینی هستند.
ثروتآفرینی مفهومی است که با مدیریت آن تفاوت زیادی دارد. حتی میتوان گفت که مدیریت ثروت از بهدستآوردن آن نیز مهمتر است. اگر از داراییهای خود بهدرستی محافظت کنیم و تلاش در جهت گسترششان داشته باشیم، امنیت مالی بیشتر و در نهایت کیفیت زندگی بالاتری خواهیم داشت. هدف از این مقاله آشنایی بیشتر شما با مفهوم مدیریت ثروت است.
اصطلاح مدیریت جامع ثروت توسط شرکتهای مختلف و متخصصان مالی استفاده میشود. بسته به اینکه با چه کسی صحبت میکنید، تعریف آن متفاوت است. این اصطلاح بهعنوان نوعی سرویس ارتباط بسیار نزدیک با مشتریان است که راهحلهای لازم برای دستیابی به چشمانداز فرد برای ثروتمند شدن را ارائه میدهد. مدیریت جامع ثروت شامل موضوعات مختلفی از جمله برنامهریزی مالی، مدیریت سرمایهگذاری، برنامههای خیرخواهانه، برنامهریزی در زمینههای درآمد، نقدینگی، مالیات و بیمه میشود. بهمنظور دستیابی به چشماندازی که در زمینه ثروتاندوزی دارید، بیشتر این حوزهها را باید موردتوجه قرار دهید.
بهعبارتدیگر میتوان گفت که مدیریت جامع ثروت نوعی سرویس مشاوره سرمایهگذاری است که متناسب با نیازهای مشتریان تهیه میشود. در حقیقت مدیریت ثروت استفاده از خدمات و محصولات طراحی شده برای گسترش ثروت افراد است.
ضرورت آشنایی با مفهوم مدیریت ثروت
همه ما در برخی از دورههای زندگی خود در مورد خریدن یا نخریدن چیزی، دچار شک و تردید یا حتی پشیمانی شدهایم. این امری کاملاً طبیعی است چرا که ذهن ما بهگونهای تکاملیافته است که به ما دستور میدهد چگونه منابع مالی خود را مدیریت کنیم تا هزینههای اضافی ایجاد نشود.
در حقیقت هدف از مدیریت ثروت این است که در گام نخست از هزینههای اضافی جلوگیری شود و سپس در قدم بعدی بتوان یک سبد مالی قوی و آیندهنگر ایجاد کرد. به عبارتی دیگر، مدیریت ثروت، مدیریت همه موارد ضروری است که به شما کمک میکند تا شرایط مالی خود را بهبود دهید.
مفاهیم تشکیلدهنده مدیریت ثروت
بهمنظور آشنایی بیشتر با مفهوم مدیریت جامع ثروت ابتدا باید به موضوعات مختلفی که عناصر تشکیلدهنده این مفهوم هستند، بپردازیم. موضوعاتی مانند برنامهریزی مالی، مدیریت سرمایهگذاری، برنامههای خیرخواهانه بهمنظور برخورداری از بخشودگی مالیاتی، برنامهریزی در زمینه درآمد، نقدینگی، مالیات و بیمه.
برنامهریزی مالی:
برنامهریزی مالی به معنی فرایند ساخت یک برنامه جامع برای تجزیهوتحلیل و تأیید اهداف مالی است. این فرایند به معنی استفاده از یک ابزار برنامهریزی مالی است؛ اما بسیار بیشتر از یک گزارش است و نیاز به توجه مداوم دارد. در فرایند برنامهریزی مالی ابتدا باید موقعیت مالی کنونی خود را مشخص کنید. سپس باتوجهبه نیازهای کوتاهمدت و بلندمدت هدفگذاری مالی داشته باشید. در قدم بعدی باید به شناسایی گزینههای مختلف بپردازید. هریک از گزینههای پیشرو ممکن است الزامات، پیامدها و خطراتی داشته باشد. در این مرحله باید به ارزیابی گزینهها برای انتخاب درست بپردازید. شرایط اقتصادی و اجتماعی از عوامل مؤثر بر ارزیابی گزینههاست. حالا میتوانید یک برنامه مالی عملیاتی برای دستیابی به اهداف خود داشته باشید. مثلاً میتوانید با کاهش هزینهها یا افزایش درآمد از طریق اضافهکاری پسانداز بیشتری داشته باشید. در قدم آخر باید برنامههای مالی خود را به طور منظم ارزیابی کنید. این ارزیابی حداقل یکبار در سال ضروری است.
مدیریت سرمایهگذاری:
این فرایند به معنی اداره سرمایهگذاریها باهدف تأمین درآمد و بازده لازم بهمنظور دستیابی به تمام اهداف مالی است. این نوع از مدیریت میتواند شامل سرمایهگذاریهای جایگزین در بازار خصوصی برای موقعیتهای مناسب شود. مدیریت سرمایه امری شخصی است. فرایندی که باتوجهبه شخصیت، روحیه و اهداف شما میتواند متفاوت باشد. عواملی همچون سن، میزان سرمایه، تعیین اهداف و زمان رسیدن به اهدافی که برای خود مشخص میکنید، در تعیین استراتژی مدیریت سرمایه نقش دارند. در مدیرت سرمایهگذاری هدف این است که معاملهگر با کنترل ریسک و حفظ دارایی از امکانات کافی برای تأمین هزینههای روزانه خود و همچنین تعهدات مالی در کوتاهمدت برخوردار باشد. به همین دلیل مدیریت سرمایهگذاری شباهت زیادی به مدیریت ریسک دارد. به این صورت که معاملهگر پیش از ورود به بازار و موقعیتهای معاملاتی بازده و ریسک را در نظر میگیرد و باهدف کسب بازدهی موردنظر خود، ریسک مشخصی را میپذیرد. با این شیوه از ضررهای غیرقابلجبران جلوگیری میکند. هدف دیگری برای مدیریت سرمایهگذاری میتوان در نظر گرفت و آن هم این است که بین داراییها و بدهیها نسبت خوبی حفظ شود. اگر مدیریت سرمایهگذاری را بهدرستی انجام دهید، میتوانید شاهد افزایش سطح مالی خود باشید.
برنامههای خیرخواهانه:
این فرایند به معنی تجزیهوتحلیل داراییهای موجود برای واگذاری منابع مالی به مؤسسات خیریه است؛ فرایندی که کارآمدترین روش بهمنظور برخورداری از بخشودگی مالیاتی است. در بسیاری از موارد، پول نقد کمترین دارایی مالیاتی برای اهدا است.
برنامهریزی درآمد و نقدینگی:
این فرایند به معنی اتخاذ استراتژی برای پوشش هزینههای معمول و خریدهای یکباره با درآمد و فروش دارایی است. بهمنظور مدیریت بهتر و کارآمد سرمایه در گردش، بهتر است در ابتدا همه مخارجی که در طول ماه دارید را یادداشت کنید. در قدم بعدی باید مشخص کنید که آیا این هزینهها قابل پیشبینی و برنامهریزی بوده یا بهصورت اتفاقی رخداده است؟ در نهایت مشخص کنید که مخارج شما باید بهصورت ثابت ماهانه تکرار شود یا اینکه متغیر است.
برنامهریزی مالیاتی:
برنامهریزی مالیاتی شامل تحلیل وضعیت مالیاتی و یافتن شیوههایی برای کاهش قانونی بدهیهای مالیاتی جاری و آتی میشود.
برنامهریزی بیمه:
برنامهریزی بیمه به معنی تجزیهوتحلیل نیازهایی است که در نهایت منجر به محافظت در برابر ضرر و محصولات بیمهای میشود که میتوانند این محافظت را ارائه دهند.
یک برنامهریزی جامع در زمینه مدیریت ثروت باید همه این حوزهها را در برگیرد. بسیار مهم است که بدانیم چگونه تمام این حوزهها با هم کار میکنند. مدیریت ثروت با مشاوره سرمایهگذاری متفاوت است. رویکرد ارائه شده در مدیریت ثروت رویکردی جامع و متمرکز است؛ رویکردی که کلیه خدمات موردنیاز برای مدیریت پول، مالیات، برنامهریزی برای نیازهای مشتری از جمله نیازهای فعلی و آینده خانواده مشتری را نیز شامل میشود.