بورس کالا، بازاری است که تعداد زیادی از عرضهکنندگان، کالای خود را عرضه کرده و متقاضیان کالاهای عرضه شده را خریداری میکنند. در این بازار، کالای مربوطه پس از بررسیهای کارشناسی و قیمتگذاری توسط کارشناسان بورس کالا، به خریداران عرضه میشوند. در این مقاله با بورس کالا بیشتر آشنا خواهید شد.
خرید یک محصول در بازار سنتی کالا، ریسک تلقی میشود. زیرا قیمت محصولات در بازار دستخوش نوسانات مختلفی هستند و هر فروشندهای میتواند محصول خود را با قیمت مشخصی عرضه کند و نهادهای نظارتی نیز توجه چندانی به قیمت کالا و اصالت آن ندارند. نبود نظارت کافی باعث شده تا بسیاری از مردم برای تهیه مواد موردنیاز خود به بازار بورس کالا مراجعه کنند و محصول موردنظر خود را در این بازار امن خریداری کنند.
بورس کالا باهدف ایجاد بازار شفاف برای کالاهای اساسی و مواد اولیه توسط دولت و مجلس شورای اسلامی تأسیس شد. در این بازار در کنار سهولت معامله، قیمت اقلام مذکور نیز تعیین میشود. در واقع ایجاد بازار بورس کالا بهمنظور رفع برخی ناکارآمدیها در بازار سنتی و نیز غلبه بر نوسانات کاذب، عدم شفافیت لازم برای یافتن ارزش ذاتی سهام و عدم وجود تضمینهای کافی برای غلبه بر نوسانات کاذب، ایجاد شده است.
سازمان کارگزاران بورس فلزات تهران فعالیت خود را در سال ۱۳۸۲ بهعنوان اولین بازار بورس کالا در ایران آغاز کرد. سپس در سال ۱۳۸۳ سازمان کارگزاران بورس کالای کشاورزی شروع به کار کرد. در سال ۱۳۸۴ با تصمیم شورایعالی بورس، بازار فلزات و کشاورزی با یکدیگر ادغام شدند و تحت عنوان بورس کالا به فعالیت خود ادامه دادند. دکتر سید ابراهیم عنایت از بنیانگذاران بورس کالا و پیشکسوتان بازار سرمایه میباشد.
اصلیترین فعالان بازار بورس کالا، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان عمده کالا هستند. تولیدکنندگان محصولات خود را در بازار بهصورت عمده عرضه میکنند. مصرفکنندگان نیز بنا به نیاز، سفارش خود را در بازار ثبت کرده و کالاها را در زمان و مکان معین دریافت مینمایند.
در کنار این افراد گروه دیگری نیز هستند که صرفاً باهدف کسب سود در بازار بورس کالا فعالیت میکنند. این دسته از افراد خریدوفروش کالاها را به جهت استفاده برای تولید محصولات دیگر انجام نمیدهند. بلکه سعی میکنند از نوسانات قیمتی که در ارزش کالاها ایجاد میشوند، سود کسب کنند.
برای ثبتنام در بورس کالا و ورود به این بازار، ابتدا باید در سامانه سجام عضو شوید و مراحل ثبتنام خود را تکمیل کرده و سپس، نسبت به احراز هویت خود اقدام کنید. بعد از احراز هویت و انتخاب کارگزاری، باید به یکی از دفاتر کارگزاری مراجعه کرده و اقدام به دریافت کد معاملاتی بورس کالا کنید. فراموش نکنید که این کد با کد بورسی یا کد معاملاتی شما در بورس کاملا متفاوت است.
جهت مشاوره اقتصادی و سرمایهگذاری، تشکیل سبد سرمایهگذاری پرسود و همچنین آموزش نحوه درست ورود و سرمایهگذاری مطمئن در بازارهای مالی با ما از طریق سایت https://moshaverr.com و یا شمارهتلفن: 88721921-021 در تماس باشید.