کد بورسی چیست؟

کد بورسی یا کد سهام‌داری شناسه‌ای است که به تشخیص افراد حقوقی و حقیقی توسط سازمان بورس و اوراق بهادار کمک می‌کند. برای ورود به بورس ابتدا باید کد بورسی خود را دریافت کنید. در این مقاله با نحوه دریافت کد بورسی آشنا خواهید شد:

 کد بورسی، کدی کاملا یکتا برای شخص شماست که به وسیله دریافت آن می‌توانید در بازار سهام ایران فعالیت‌ کنید. هر فرد تنها یکبار می‌تواند نسبت به دریافت کد بورسی اقدام‌ کند. با مراجعه به پایگاه کارگزاری مورد نظر می توانید کد بورسی دریافت کنید.

کد بورسی از ۳ حرف و ۵ عدد تشکیل شده ‌که ۳ حرف آن معمولاً از ابتدای نام ‌خانوادگی فرد ثبت‌نام‌کننده گرفته شده است. همچنین، ۵ عدد به‌صورت تصادفی گزینش شده‌اند. برای مثال اگر خانم مژده کمالی برای افتتاح حساب و دریافت کد معاملاتی اقدام کند، پس از انجام‌دادن تمامی مراحل، کدی به شکل «کما ۷۰۹۱۱» دریافت خواهد کرد. پس از دریافت کد بورسی می‌توانید به‌تمامی خدمات بازار سرمایه دسترسی داشته باشید و اگر دوباره به هر علتی به نهاد‌های مالی؛ مانند کارگزاری‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های تأمین سرمایه رجوع کنید نیازی به شناسایی (احراز هویت) نخواهید داشت.

برای ثبت‌نام در کارگزاری‌ (مکانی که در آن به خریدوفروش سهام می‌پردازید) ابتدا  نیاز دارید که در سامانه سجام نام‌نویسی کنید و سپس با کد پیگیری ۱۰ رقمی سجام خود به ادامه روند ثبت‌نام بپردازید. توجه داشته باشید که حتی در صورت ساختن حساب در چندین کارگزاری، کد بورسی شما یکسان خواهد بود. تا زمانی که این کد تعریف نشود فرد به‌هیچ‌وجه قادر به معامله سهام نخواهد بود.

کد بورسی شما تاریخ انقضا ندارد و شما هر زمان که دوباره از آن استفاده کنید، کارایی خواهد داشت. حتی کسانی که پیش از برقراری سامانه سجام اقدام به دریافت کد بورسی کرده‌اند می‌توانند با کد معاملاتی خود به خریدوفروش بپردازند. هرچند که پیشنهاد می‌شود این‌گونه افراد به ثبت‌نام در سامانه سجام بپردازند تا بعدها هنگام واریز سود با مشکلی مواجه نشوند.

کد بورسی با کد دریافتی از کارگزاری، متفاوت است. به‌ازای نام‌نویسی در هر کارگزاری کد کارگزاری متفاوتی دریافت خواهید کرد. کارگزاری‌ها از این کد برای طبقه‌بندی اطلاعات مشتریان و شناسایی آن‌ها استفاده می‌کنند.

همه متقاضیان می‌توانند کد بورسی دریافت کنند؛ اما دسترسی افراد زیر ۱۸ سال محدودتر است و آن‌ها برای احراز هویت باید همراه با ولی قانونی یا قیم خود به مراکز پیشخوان مراجعه و فرم‌های مربوطه را تکمیل کنند تا داوطلب امکان انجام معاملات را داشته باشد.

به‌صورت کلی دریافت کد بورسی رایگان است و کارگزاری‌ها برای صادرکردن کد سهام‌داری، مبلغی را از شما درخواست نمی‌کنند و درآمد آن‌ها از کارمزدهای دریافتی به‌ازای هر معامله  خریدوفروش به دست می‌آید. اما فرایند اداری دریافت کد بورسی و نام‌نویسی در سامانه سجام نیازمند پرداخت هزینه‌هایی است.

تا زمان انتشار این مطلب، باید ۱۰۰۰۰ تومان برای ثبت‌نام در سامانه سجام و ۱۱۱۰۰ تومان برای احراز هویت سجام (شخص حقیقی) پرداخت کنید. جهت احراز هویت کارگزاری نیز باید مبلغ  حدودی ۱۶۳۰۰ تومان بابت اختصاص کد معاملاتی هزینه شود. توجه داشته باشید که ممکن است با هزینه‌های احتمالی مانند هزینه تکثیر مدارک و تهیه فرم‌های کارگزاری نیز مواجه شوید.

جهت مشاوره اقتصادی و سرمایه‌گذاری، تشکیل سبد سرمایه‌گذاری پرسود و همچنین آموزش نحوه درست ورود و سرمایه‌گذاری مطمئن در بازارهای مالی با ما از طریق سایت  https://moshaverr.com   و یا شماره‌تلفن: 88721921-021 در تماس باشید.

در این باره بیشتر بخوانید

اشتراک گذاری:

برچسب های نوشته

مقالات اخیر

نوسانات طلا

راهنمای معاملات در نوسانات طلا

اولین سؤال طبیعی که برای جامعه تجاری مطرح می‌شود این است که مبانی اقتصادی قانع‌کننده پشت معامله در نوسانات کالا چیست؟ نوسانات با نوسانات قیمتی

درخواست تماس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورکشاپ تخصصی

آموزش سواد مالی مدیران